vineri, 9 ianuarie 2009

Amenajarea gradinilor | Idei de Afaceri

O data cu cresterea pietei imobiliare si o data cu aparitia unor noi cartiere de case si vile fac posibila aparitia unor noi oportunitati de afaceri. Toata lumea doreste, atunci cand are o casa, sa aiba o gradina frumoasa si ingrijita. Desi actuala situatie economica nu este propice acum pentru inceperea unei astfel de afaceri (pentru ca numarul de proiecte si tranzactii imobiliare a scazut) si nici anotimpul (suntem in perioada iernii). Va propun urmatoarea afacere: Amenajarea gradinilor sau peisagistica. Afacerea se poate incepe cu un capital relativ mic, se poate incepe si cu suma de 2000 euro. Pentru inceput se pot cumpara doar cateva unelte si utilaje absolut necesare, urmand ca apoi, cand afacerea va merge bine, sa fie achizitionate echipamente mai performante. Cel mai greu va fi la inceput cand va trebuie sa va construiti o clientela fidela. Cred ca odata cu castigarea primilor clienti, va fi mult mai usor, pentru ca acestia vor povesti si prietenilor despre excelentele servicii pe care firma dumneavoastra le-a prestat si astfel va vor angaja si ei, la recomandarea prietenilor. Persoanele care vor apela la serviciile firmei dumneavoastra vor fi persoane cu venituri medii si peste medie. Pentru a va face reclama, ma sugerez un site, unde sa prezentati proiectele in derulare, tarifele cerute si cateva cuvinte din partea unor clienti multumiti. Puteti sa distribuiti flyere in casutele postale ale caselor si sa cumparati spatiu de publicitate outdoor in jurul sau in cartierele de case.

Articole similare:



5 Comments:

Anonim said...

cred ca am mai bine de 3 ani de cand vreau sa deschid o afacere de asta in orasu meu dar nu cred ca va merge bine avand in vedere cai un oras de 80.000 dde mi de locuitoti,nu avem multa industrie si rata somajului e foarte inalta.voi vati risca la o afacere ca asta?eu ma pricep la gradinarit si as avea si cateva idei dar parca nu mas risca

Alexander said...

Ati putea incepe cu o investitie mica, astfel in cazul unui esec sa nu fiti foarte afectata. Dupa cum mi-ati prezentat situatia, intra-devar nu pare o piata buna de desfacere pentru acest tip de serviciu, dar poate va puteti extinde catre orasele alaturate, astfel marindu-va piata tinta.

Va urez mult succes

Anonim said...

Care ar fi forma juridica pentru inceputul activitatii?Cu o motosapa,o motocoasa, putina experienta si putini bani ar fi ceva sanse intr-un oras ca si Tg Mures-ul?

Alexander said...

da, cred ca ar avea succes intr-un oras ca Tg. Mures. Forma juridica poate fi SRL sau persoana fizica daca vreit sa lucrati singur

Anonim said...

am ceva experienta in asa ceva. Credeti ca in zona Devei ar merge?

Trimiteți un comentariu