vineri, 31 octombrie 2008

Importul de produse bio | Idei de Afaceri

Produsele bio reprezenta produse care nu contin conservanti. Plantele din care sunt facute au crescut pe care nu au fost tratate cu ingrasamant chimic, in procesul de productie si ambalare nu s-a folosit nici un aditiv, deci reprezinta un produs complet natural. Diferenta dintre bio si natural reprezinta faptul ca produsele plantele din care au fost facute produsele naturale au crescut pe terenuri tratate chimic. Bun, sa revenim la subiectul principal. Odata cu cresterea informarii (televizor, internet, reviste, ziare) cu privire la chimicalele si aditivii care sunt pusi in alimente, romanii vor prefera sa plateasca in plus pentru sanatatea lor si se vor orientarea spre acest tip de produse bio. Deja piata din Romania inregistreaza cresteri substantiale in fiecare an, produsele vandute in Romania ajungand sa valoreze 15 milioane de euro. Cea mai mare problema cu care va veti confrunta va fi distributia, trebuie sa incheiati contracte cu hypermarketurile, sa creati un magazin online si de ce nu cateva magazine proprii. Investitia in acest tip de afacere poate porni de la cateva mii de euro si poate ajunge la 100.000. Va urez mult succes!!!

Articole similare:



6 Comments:

Anonim said...

Este o idee geniala sa importam ,dar sa si producem aceste produse BIO, care par sa dispara pe an ce tece.
Trebuie promovata tot mai mult aceasta idee de afacere .
UN CORP SANATOS ARE O MINTE SANATOASA!

Alexander said...

Da m-am gandit sa scriu sa si producem, dar am observat ca pentru cantitati mici (care unt cerute de piata romaneasca) costurile sunt foate mari. Materie prima avem, dar nu avem facilitati de procesare

Anonim said...

ti se pare, alex, ca daca le importi iesi mai ieftin??

uite-asa ii facem oameni pe altii...

fata de un import de produse bio (in general la orice import care nu e un brand) diferenta fata de productia autohtona e tocmai costul: la import e costul de achizitie care este variabil, la productie e cost de productie, care include si costuri fixe.

dar e foarte posibil ca sa-ti scoti si banii, si sa fie si calitatea mai buna (in mod sigur - la produsele agricole, bio)

Alexander said...

Costul pentru producerea lor in tara am zis ca e mai mare pentru ca nuo sa se produca cantitati foarte mari pentru ca cererea nu este foarte mare (este inca un produs de nisa)iar costurile pentru producerea de cantitati mici vor fi ridicate iar de exportat iti trebuie o retea foarta buna de distributie.

Eu chiar incurajez productia in tara pentru orice fel de produs, dar ca om de afaceri daca decizi sa le produci si vezi ca, costul tau de fabricatie il depaseste pe cel al concurentei la vanzarea de la magazin iti pui cateva semne de intrebare daca merita sau nu

Anonim said...

sincer de ce sa importam ceva ,ce putem sa producem noi ?

Alexander said...

am explicat si mai sus de ce, eu incorajez productia in tara, dar pentru a fi rentabila aceasta afacere trebuie produsa o cantitate mare, iar pe pietele externe este foarte greu de intrat.

Cand am scris articolul m-am gandit exclusiv la cum se poate incepe o afacere cu bani putini in domeniul produselor bio. Construirea unei fabrici + terenurile agricole necesita u investitie de minim 300.000 euro

Trimiteți un comentariu