sâmbătă, 27 decembrie 2008

Turism - Turul orasului | Idei de Afaceri

M-am gandit ca aceasta afacere poate fi facuta in marile orase ale Romaniei. Avem orase frumoase dar inca nu stim sa le valorificam potentialul turistic. Numarul hotelurilor este in crestere si numarul turistilor straini este in crestere, dar ne lipseste diversitatea activitatilor cu care putem face sa revina. Locuind in Bucuresti pot sa va dau exemplu de aici. Eu cred ca un tur al orasului facut cu un autobuz fara acoperis, in genul autobuzelor londoneze, poate fi un mare succes. Autobuzul se poate opri la obiectivele turistice importante, si in rest turistii pot face poze din interiorul autobuzului. Aceasta afacere are deocamdata doua mari incoveniente. Primul este faptul ca in Bucuresti sunt foarte multe fire care sunt amplasate la o intaltime relativ mica pentru un autobuz de genul acela (aceasta problema se va rezolva o data cu terminarea proiectului Netcity care presupune trecerea tuturor cablurilor supraterane in subteran). A doua problema consta in traficul aglomerat al capitalei. Edilii capitalei au tot promis un trafic mai relaxat si probabil ca acest lucru o sa se intample in cativa ani. In zilele de vara traficul nu este asa aglomerat si va va permite sa circulati cu usurinta. Puteti incepe cu un singur autobuz, urmand apoi sa mai achizitionati si altele. Va sugerez sa incheiati parteneriate cu agentiile de turism romanesti si straine, in acest fel turistii vor cumpara excursia impreuna cu turul orasului oferit de firma dumneavoastra. Pentru a va maximiza profitul va propun sa vindeti spatiu de publicitate pe autobuz. Investitia intr-o astefel de afacere va consta in cea mai maire parte in achizitionarea autobuzului care costa intre 100.000 - 350.000 euro, depinzand de vechime si de dotari. V-am dat ca exemplu preturi pentru autobuzele la mana a doua, pentru cele noi se poate ajunge si la 700.000 euro.

Articole similare:



5 Comments:

Anonim said...

Acasta Afacere este nu numai rentabila dar si de calitate peste tot in Europa se practica acest gen de tururi dar la noi ne lovim tot timpul de edilii nu numai ai Capitalei ci si din restul tarii care au si ei interesul lor si va fi cam greu sa obtii autorizatiile necesare

Anonim said...

Daca ar face cineva aceasta afacere poate i-ar forta pe edili sa restaureze mai repede si anumite cladiri care sunt foarte frumoase doar ca nu se ocupa nimeni de ele si sunt lasa-te in paragina.

Si eu cred ca o astfel de afacere ar avea foarte mult succes, cum a zis si cineva mai sus, in toate capitalele europene se intalnesc astfel de tururi, de ce nu si la noi?

Alexander said...

Si eu cred ca va fi greu sa se obtina autorizatiile, dar nu imposibil, oricum odata si odata trebuie sa incepem sa oferim si noi turism de calitate

Anonim said...

ideea este interesanta,insa in principiu prea putin pretabila pentru un oras din Romania.Agentiile de turism au deja propriile microbuze(sau in regim de colaborare), pentru astfel de ,,tururi,,....pretul pe care il veti pune pentru un servciiu de touring va fi prea mic pentru o rentabilizare rapida a afacerii. Mai ales ca un astfel de autobuz necesita si o investie destul de mare, si asta daca achizitionezi cu banutii jos autocarul, caci daca te bagi in leasing , platesi in plus pana la 60 la suta din valoarea lui.....o sa conteze foarte mult gradul de ocupare al autocarului....Piata clientilor care vin printr-o ag. de turism in romania e alcatuita din Grupuri-organizate suficient de mari, in proportie mult prea mica...de asemenea ar fi potrivita pntru litoral...pentru ca un oras precum Sibiu sau Brasov, chair si Bucuresti nu se face cu acel autobuz....ganditiva ce inseamna traficul aici, si cata rabdare ar trebui sa aiba clientii sa stea 3 sfert din timp in blocaje de trafic....

Anonim said...

Sigur, peste tot in Europa exista asa ceva. La noi inca nu. Doar cateva probleme, greu de surmontat dupa mine...
1. Traficul. Mai ales in Bucuresti, dar nu numai, e greu de facut un tur al orasului cu un autobuz fiindca veti petrece ore intregi "asteptand" in aglomeratie.
2. Calitatea "extraordinara" a infrastructurii stradale o sa va faca costurile de intretinere ale parcului auto sa ajunga la ceruri!
3. Autobuzele cu turisti vor deveni "magneti" pentru cersetori si hoti de buzunare...
4. Cam care ar fi obiectivele de vizitat in Bucuresti?! In afara de centru... nu prea sunt. Iar acolo...

Trimiteți un comentariu