miercuri, 28 mai 2008

Cum poti face bani conducând

De ceva vreme, pe strazile din principalele orase ale Romaniei circula automobile, noi, curate, dar mai ales inscriptionate cu mesajul "Masina publicitara gratis".Acest nou tip de reclama aparut pe piata romaneasca se bazeaza pe un principiu simplu: o companie creeaza o flota auto de minimum 100 de autoturisme, pe care lipeste autocolante, cumparate de firmele interesate de promovarea brandului lor. Ideea a fost preluata, evident, din Europa Occidentala, conceptul fiind cunoscut sub termenul "vehicle wrap". Cu toate ca aceasta afacere a fost privita la inceput cu retinere, mai ales de prorietarii de automobile care isi incredinteaza cu multa reticenta autoturismul firmelor care sa lipeasca mesaje publicitare pe acesta, iar pe de alta parte de companiile care doresc sa isi promoveze imaginea in mod traditional, reclamele pe masini reusesc sa-si croiasca drum prin spatiul public autohton. Mecanismul este simplu. Cand o persoana doreste sa aiba lipite autocolante cu reclame pe automobilul propriu, se adreseaza companiei , iar ei incheie un contract, prin care se oferă lunar 200 de euro. In urma semnarii contractelor, clientii se obliga sa parcurga 40 km zilnic si sa mentina propriul autovehicul curat. Masina nu poate sa fie mai veche de cinci ani.
  • Investitia initiala intr-o companie specializata pe activitatea de publicitate pe masini este estimata intre 5.000 si cateva zeci de mii euro.
  • Profitul dupa un an de activitate este cuprins intre 5.000 si 10.000 euro.
  • In prima luna de functionare flota ideala de masini este de 100 de autoturisme si poate ajunge la 500 de autovehicule dupa o jumatate de an.

Voi v-aţi lăsa masina sa fie acoperită de publicitate?

Articole similare:



1 Comment:

Anonim said...

Cat ar plati o companie pentru o astfel de publicitate ?

Trimiteți un comentariu