duminică, 24 august 2008

Paturi cu apa, un moft pentru unii, o afacere pentru altii | Idei de Afaceri

Daca la nivel mondial acest tip de produs a fost vandut in peste 110 milioane de bucati, Romania nu se poate lauda deocamdata cu perforformante notabile. In tara noastra in prezent s-au vandut pana acum putin peste 1000 de astfel de paturi. Totusi vorbim de o piata mai exclusivista din moment ce un singur pat poate costa si 15.000 euro (care include si un sistem audio ce transmite vibratiile muzicii prin apa), iar cel mai ieftin pat in jur de 2000 euro. Piata din Romania este estimata in jurul valorii de 2,2 milioane de euro, ceea ce nu e o cifra deloc de neglijat (sun vandute in jur de 7-8 paturi pe luna). De asemenea aceste paturi sunt cam de 3-4 ori mai durabile in timp decat cele obisnuite, asa ca nu trebuie sa va faceti griji ca se va sparge. In strainatate se pot intalni hoteluri care au adoptat exclusiv acest tip de pat, la noi inca nu a ajuns acest trend, dar cand va ajunge, cred ca piata va exploda. Romanii care se imbogatesc incep sa doreasca lucruri cat mai exclusiviste si acest lucru se va vedea si cifrele de afaceri ale firmelor importatoare de astfel de produse. Investitia initiala se incadreaza intre 20.000 - 150.000 euro. Trebuie alocat un buget considerabil marketing-ului. Principalii clienti sunt tinerii care vor sa experimenteze lucruri noi.

Articole similare:



2 Comments:

Anonim said...

Ideile sunt foarte faine insa da si tu mai multe detalii gen www.ideideafaceri.ro. degeaba imi spui mie date statistice ca io si asa nu stiu de unde sa incep...siteul ideideafaceri este foarte util si asa ar trebui sa fie si al tau. Mentionez ca nu am de aface cu siteul respectiv.

Alexander said...

Dau cat de multe detalii pot. In primul rand cei de la idei de afaceri prezinta afaceri deja consacrate, si practic o fac pentru publicitatea celor care apar in articol, eu incerc sa dau cateva idei, nu vreau sa ma compar cu ei, daca as face exact ce fac ei, unde ar fi diferentierea? In al doilea rand nu dispun de resursele financiare si logistice al celor de la rentrop & straton (compania care detine idei de afaceri). In al treilea rand, daca vrei sa te apuci de o afacere, iei totul cum gasesti pe internet,preturi, costuri, numar de angajati, sau te gandesti cum ar fi bine pentru tine si cum poti. Nu cred ca s-a apucat nimeni de vreo afacere doar cu datele de pe idei de afaceri, trebuie sa cauti si sa te interesezi.

Trimiteți un comentariu