luni, 8 septembrie 2008

Inscriptionari auto | Idei de Afaceri

Aceasta afacere este una care se incape cu un capital foarte mic, nu necesita sediu unde sa fie primiti clientii, inscriptionarile facandu-se la sediul clientului. Mediul de afaceri romanesc prospera, companiile cumpara din ce in ce mai multe masini pentru angajati, asa ca piata este in continua dezvoltare si crestere. Pentru firme acest tip de publicitate este foarte ieftina, masinile circuland in oras cu treaba, au inscriptionate datele de contact ale firmei.Investiatia initiala pentru aceasta afacere se situeaza in jurul sumei de 1500 euro. In acesti bani intra achizitionarea unui cutter plotter (500 euro), imprimanta, calculator, scanner, telefon si un soft pentru design (200 euro). Numarul de angajati va fi foarte mic, de 2-3 persoane in functie de comenzi. Spatiul de lucru poate fi o camera de 15 metri patrati (spatiul necesar pentru amplasarea calculatorului, imprimantei si a cutter plotter-ului.). Pentru a realiza o inscriptionare dureaza in general 20-30 de minute, dar poate ajunge si pana la caeva ore in functie de design. Profitul pentru o astfel de afacere se calculeaza in metrii patrati, pe un metru patrat de inscriptionari profitul fiind de 5-6 euro. Daca aveti ceva timp liber si va place designul si lucrul pe calculator va recomand cu caldura aceasta afacere.

Articole similare:



2 Comments:

Anonim said...

Sunt curios sa stiu ce soft de grafica ati luat in calcul in pretul de 200 de euro, mai ales ca softul trebuie sa fie compatibil si cu cutter-plotterul. Aceasta compatibilitate se refera la faptul ca software-ul cu care vine cutter-plotter-ul trebuie sa poata importa grafica intr-un mod care sa permita si decuparea acesteia pe foaia de autocolant. O astfel de compatibilitate o ofera Corel-ul insa acesta ajunge cam in jur de 2400 RON (deci cu mult peste 200 de euro). Cu toate astea, ideea e ok, numai ca piata e cam "plina" de astfel de oferte facute, mai ales, de firmele de publicitate cu care e greu (dar nu imposibil) sa te lupti. Succes

Tudor Popescu

Anonim said...

Exista softuri de grafica vectoriala compatibila cu majoritatea modelelor de cutter-plotter si la 50euro. Acum se practica inscriptionarea cu folii printate full color. Majoritatea firmelor care utilizeaza cutter-ploterul pentru inscriptionare folosesc folii autoadezive de slaba calitate sau de cele folosite pentru interior. Nu prea mai exista nisa de piata pentru asemenea serviciu. Si inca ceva: cutter-ploterul la 500Euro poate fi folosit pentru taieri care nu necesita precizie.
"Worker"

Trimiteți un comentariu