sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Zoltan Teszari

Cine este Zoltan Teszari? Cum arata Zoltan Teszari? La prima intrbare este relativ simplu de raspuns. Zoltan Teszari este actionarul majoritar al operatorului de cablu, telefonie si internet RCS RDS . La a doua intrebare este mai dificil de raspuns pentru ca nu a aparut in presa nici o fotografie cu el pana acum. El are 37 de ani, este originar din Oradea si aproape peste noapte a devenit a doilea cel mai bogat om al Romaniei. Averea lui se situeaza intre 1,5 si 2 mld de $. A intrat in afaceri in 1990, la varsta de 20 de ani, cu vanzarea inghetatei. Apoi a intrat in domeniul televiziunii prin cablu, domeniu care a avut o crestere fantastica. A cumparat rand pe rand mici distribuitori de servicii de televiziune prin cablu pana a ajuns sa fie distribuitor national. Dezvoltandu-si afacerea, a intrat si pe segmentul de internet, telefonie fixa si telefonie mobila (compania castigand in 2007 si o licenta 3G). Grupul Rds Rcs a renuntat la listarea pe piata bursiera din Londra datorita conjuncturii nefavorabile. De asemenea se zvonea ca cei de la Deutche Telecom erau interesati de grupul condus de Teszari, dar acestia au cumparat pana la urma o participatie la grupul grec OTE (Cosmote, Romtelecom). Despre el mai putem spune ca are o prezenta foarte discreta si nu acorda interviuri, nu apare in presa si nici nu se prezinta sa isi ridice distinctiile si premiile care ii sunt acordate. As fi pus o poza cu el, dar nu am gasit pe nicaieri.

Articole similare:



3 Comments:

Anonim said...

Toate bune si frumoase si ce mare om de afaceri insa putina lume stie ca nu din inghetata a avut el bani de investit in televiziune.El este o marioneta a unui mare om de afaceri american..asa ca mai bine scrii despre american nu despre ungur.

Anonim said...

am un respect deosebit pentru acest om pacat ce scrie anonimu .niciodata nu va fi marioneta nimanui este un om care este apreciat pentu ceea ce a facut si face ai doresc sanatate si succes

Anonim said...

este vecinul meu;)

Trimiteți un comentariu